IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имате по-продължителна ерекция

22 октомври 2013 12 30

Ако имате проблеми с ерекцията, това може да се дължи на различни причини като отегчение, превъзбуда, лош начин на живот

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Най-накрая сте в леглото с мечтаната жена, но ето че изниква неочакван проблем... с вашата ерекция. Младите мъже не са застраховани от подобен сценарий, макар че вероятността при по-възрастните е по-голяма. Всъщност причините за проблеми с ерекцията могат да бъдат както здравословни, така и психологически.

Някои от най-честите причини за невъзможност или загуба на ерекцията са: отегчение в секса, употреба на презервативи, превъзбуда, прием на определени медикаменти, лош начин на живот и притеснение от повторен провал. Проблемите с ерекцията могат да окажат негативен ефект не само върху собственото ви самочувствие, но и върху вашата връзка.

Ако искате да разрешите този проблем и да поддържате по-продължително време ерекцията си, първо трябва да откриете коя е причината за това ваше състояние. Ето и възможностите:

1. Вие сте отегчени от рутината. Дори да имате партньорка, която е страшно секси, съществува възможност след определен период от време тя да ви омръзне и да не чувствате същото желание за секс, както преди.


2. Презервативите могат да причинят физически дискомфорт. В някои случаи презервативите могат да бъдат прекалено стегнати и да повлияят на ерекцията ви, ако не се чувствате комфортно с тях. Ако е нужно, използвайте по-тънки презервативи или правете секс само с една партньорка, в чието здраве сте сигурни.

3. Превъзбудата може да ви изиграе лоша шега. Понякога твърде силното желание за секс може да провали половия акт, колкото и нелепо да звучи това. Превъзбудата и адреналинът могат да ви накарат да се чувствате слаби и нервни.

4. Медикаментите също може да попречат на ерекцията. Няколко вида болкоуспокояващи и други силни видове лекарства могат да затруднят вашата ерекция. Ако не успявате да правите секс, докато се лекувате с медикаменти, по-добре изчакайте да премине цялото лечение и след това се върнете към нормалния си сексуален живот.

5. Страх от втори провал. Това всъщност е най-сериозната причина, заради която толкова много мъже имат затруднения в леглото. Понякога психологическите щети могат да навредят повече, отколкото физическите.

6. Вие сте отегчени от живота. Когато нямате желание за нищо или сте изпаднали в депресия, не трябва да ви учудва, че не сте в състояние да правите секс.

Снимка: Dreamstime

7. Не водите здравословен начин на живот. Това означава, че не спите достатъчно и не се храните здравословно. Навиците в начина ви на живот могат да повлияят много сериозно на сексуалната ви ефективност.

Как да получите ерекция и да я поддържате по-дълго време?

1. Говорете за фантазиите си. Отдайте се на мръсни разговори и вашите фантазии ще дадат тласък на удоволствието от секса и за двамата партньори.

2. Направете нещо нестандартно. Споделете тайните си фетиши и ако срещнете одобрение във вашата партньорка, ги осъществете. Понякога всичко, от което имате нужда е да опитате нещо ново.

3. Чувствайте се комфортно в леглото. Това означава, че не трябва да правите секс, когато сте твърде уморени или пък ви се спи. Другото, което трябва да направите, е да избягвате пози, в които не ви е удобно. Преяждането също не е добра идея.

4. Не прибързвайте. Подготовката винаги помага на мъжа да издържи повече време. Затова следващия път се отдайте поне на 15-минутна любовна игра, за да подготвите тялото си за същинския акт. Не мислете за ерекцията си, преди да е станало време да правите секс.

5. Говорете за това с вашата партньорка. Когато имате проблем с кратката ерекция, това със сигурност е проблем и за жената до вас. Научете се да говорите за това с нея и заедно може да измислите решение много по-бързо.

6. Дишайте. Всяка сутрин се отдайте на няколкоминутно дълбоко дишане. По този начин ще се увеличи кислородът в кръвния поток, а също така и ще се успокоите, когато сте стресирани.

7. Тренирайте и поддържайте външния си вид. Кардио тренировките ще ви накарат да се почувствате здрави и във форма. Това от своя страна значително подобрява вашата гъвкавост и кръвообращение. Самочувствието също играе роля в сексуалните взаимоотношения, затова се грижете за себе си.

Снимка: Dreamstime

8. Ако можете, откажете цигарите. Пушенето се отразява зле на белите дробове, които от своя страна влияят на количеството на кислорода, който може да се абсорбира. Колкото повече кислород има в организма ви, толкова по-лесно ще получавате ерекция.

9. Не мастурбирайте прекалено често. Това може да ви помогне да се справите с преждевременната еякулация, но не и с кратката ерекция.

10. Излизайте. Срещайте се с хора и се забавлявайте възможно най-често. Когато имате активен начин на живот, ще се чувствате и по-добре физически. Това е заради хормоните на щастието, които се отделят.

11. Флиртувайте. Колкото повече се пазите от флиртове, толкова повече нивата ви на тестостерон намаляват. Затова е много важно да поддържате либидото си високо – по този начин никога няма да имате проблем в леглото.

12. Не сменяйте позите твърде често. Макар смяната на позите да е приятна и възбуждаща, то тя пречи на дългата ерекция. Затова по-добре правете секс само в няколко пози, без да ги сменяте прекалено често.

13. Избягвайте да правите секс един месец. Ако нищо друго не ви помага, то определено трябва да опитате с въздържанието. Не правете секс един месец, като това включва абсолютно всичко, което има сексуален подтекст. Ограничаването от секс може да повиши значително вашето сексуално желание и да възбуди любопитството ви, а това със сигурност ще ви помогне да поддържате ерекцията си по-дълго време.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Йоан ( преди 9 години )
Браво Иве! Браво за постъпката! Малко момичета биха се осмелили да направят това, което ти си направила. Няма лошо да пробвате продукта, да не говорим, че ви е харесало. Супер! Дано повече хора се осмеляват да пробват нови продукти и излязат от консервативната роля.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Iveto123 ( преди 9 години )
Ами аз вече разказах историята с моя приятел и как се справихме с проблема, но нека и тук да кажа набързо. След като дълго разпитвах и търсих решение на неприятния проблем, който имахме с неговата ерекция в крайна сметка се спряхме на хапче, което се казва Лидерин. Получихме много добри препоръки и бяхме уверени, че е доказано, че няма никакви странични ефекти. Това беше може би най-важното за нас. Притенявахме се и двамата, но пък наистина подейства. Вече нямаме такива проблеми, въпреки че той от време на време продължава да пие хапчетата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар